CFCECAS

Acasă » STIRI » 1 din 2 femei a raportat că ea sau o femeie pe care o cunoaște a suferit o formă de violență în perioada pandemiei COVID-19

1 din 2 femei a raportat că ea sau o femeie pe care o cunoaște a suferit o formă de violență în perioada pandemiei COVID-19

Noul raport ONU „Măsurarea pandemiei: violența împotriva femeilor în timpul COVID-19”, bazat pe datele sondajului din 13 țări, arată că aproape 1 din 2 femei a raportat că ea sau o femeie pe care o cunoaște a suferit o formă de violență în perioada pandemiei de COVID-19.

Rezultatele studiului au mai arătat că aproximativ 1 din 4 femei se simte mai puțin în siguranță acasă, în timp ce conflictele existente au crescut în gospodării de când a început pandemia. Când femeile au fost întrebate de ce se simt nesigure acasă, ele au menționat abuzul fizic drept unul dintre motive (21 %). Unele femei au raportat în mod special că au fost rănite de alți membri ai familiei (21 %) sau că alte femei din gospodărie au fost rănite (19 %).

Tot în perioada premergătoare Zilei Internaționale privind eliminarea violenței împotriva femeilor, Inițiativa UE-ONU Spotlight – cel mai mare efort global creat pentru a pune capăt violenței împotriva femeilor și fetelor – a prezentat Raportul de impact 2020-2021. Raportul estimează că 650.000 de femei și fete au primit servicii esențiale de calitate, în ciuda constrângerilor și blocajelor legate de COVID-19.

Mai multe informații găsiți la acest link.