CFCECAS

Acasă » ARTICOLE » Youth Steps Against Power Abuse

Youth Steps Against Power Abuse

Înapoi la pagina www.cfcecas.ro

Contact: office@cfcecas.ro
Follow CFCECAS on WordPress.com

Între 6 și 10 septembrie un reprezentant CFCECAS alături de doi voluntari au participant la o vizită de studiu în cadrul proiectului Erasmus+:  Youth Steps Against Power Abuse.

Vizita de studiu a fost organizată de către organizația AENIE din Èvora, Portugalia și a avut participanți din partea a 4 organizații partenere. Obiectivul principal al vizitei a fost  împărtășirea de bune paractici cu privire la cyberbullying în rândul copiilor și tinerilor.

Prima vizită a fost la o școală din Torrão pentru a învăța despre cyberbullying într-un mediu caracterizat de sărăcie și numeroase conflicte. Școala este încadrată ca având prioritate intervenția integrată având o echipă formată dintr-un asistent social, un psiholog și doi pedagogi. La întoarcerea în Èvora AENIE a presentat un instrument premiat în 2017 ca bună practică privind educația copiilor și tinerilor, iar participanții au introdus propriilee organizații și experiența în domeniul prevenirii și combaterii cyberbullying-ului în propriile țări.

A doua zi a cuprins vizita unei școli din Beja, unde reprezentați ai poliției au presentat măsurile și acțiunile pe care ei le desfășoară în școli pentru a preveni cyberbullying-ul. Astfel participanții au aflat că în cadrul poliției există un departament special care are ca misiune lucrul în grădinițe și școli cu copiii și tinerii. După-amaiză, un reprezentant al primăriei a prezentat proeictele și acțiunile dezvoltate în comunitate pentru a preveni și combate bullyingul și cyberbullying.

A treia zi participanții au vizitat compania Teckies, din cadrul Startup Sintra pentru a beneficia de un atelier de lucru care a vizat cunoașterea în profunzime a comportamentelor, semnelor și consecințelor cyberbullying-ului și a afla despre acțiunile desfășurate de către companie cu copiii din școli.