Un workshop organizat la cerere in cadrul Conferintei Nationale in Asistenta Sociala 2017: SPIRITUALITATE SI REZILIENTA

 Astazi este acceptat faptul ca valorile spirituale fac ca oamenii sa fie mai rezilienti la traume. Primii care au corelat, in cercetare, aceasta tema cu rezilienta au fost psihologii. Ei au adus argumente ca spiritualitatea ofera elementele cheie care sunt nepretuite in recuperarea oamenilor care trec prin evenimente traumatice.

Dintre aceste elemente cheie, relevant este sprijinul social puternic cu dimeniuni empatice obtinut prin intermediul grupurilor construite pe baze spirituale, dar si oportunitatea de a deduce semnificatii si argumente din principii spirituale.

Participantii la conferinta, asistentii sociali si personalul profesional din cadrul serviciilor sociale, vor avea posibilitatea sa descopere modalitatea in care pot utiliza elemente spirituale in interventiile profesionalizate din cadrul serviciilor sociale, dar si beneficiile religiei si ale spiritualitatii in demersurile de constructie a retelelor comunitare de suport pentru persoanele care trec prin situatii care le afecteaza echilibrul social, personal si mental.

Acest workshop este organizat la solicitarea asistentilor sociali care au ales sa imbine studiul asistentei sociale cu teologia, dar si de catre asistentii sociali si personalul care lucreaza in serviciile publice de asistenta sociala in comunitate.

Workshop-ul SPIRITUALITATE SI REZILIENTA va fi facilitat de catre Alina COSTIN, psiholog cu experinta in psihologia educationala si analiza aspectelor spirituale implicate in viata omului.

Date fiind locurile limitate, workshop-ul va fi organizat in doua sesiuni, permitand in felul aceasta cat mai multor persoane sa participe. Workshop-ul se va repeta in data de 17 iunie 2017: 09.30-13.00 si 14.00-17.30.

Inscrierea participantilor la acest seminar se va face in data de 17 iunie si pot participa doar persoanele care s-au inscris deja la Conferinta.

Pentru inscrieri accesati pagina: www.cfcecas.ro sau  faceti click pe ACEST LINK.

VA ASTEPTAM!

Echipa de organizare

Reclame
%d blogeri au apreciat asta: