Asistenții sociali au fost absorbiți de lumea poveștilor la evenimentul: ZIUA MONDIALĂ A SPUNERII DE POVEȘTI aduce POVESTEA ca METODĂ ÎN ASISTENȚA SOCIALĂ

IMG_3792Spunerea de povesti sau Storytelling este o metodă creativă ce poate fi folosită cu eficiență în practica asistenței sociale, indiferent de problemele cu care oamenii se confruntă. 

Poveștile au fost dintotdeauna instrumente de transmitere a experiențelor și oamenii le-au folosit pentru a transmite informații, valori și cunoștinte sau pentru a influența direcția schimbării unor situații din viața lor. 

In asistența socială, povestea poate fi folosită fie pentru a facilita recunoașterea și acceptarea propriilor situații de viață, înțelegerea propriilor emoții, gânduri sau comportamente în raport cu experiențe date. Cu ajutorul asistenților sociali oamenii pot recrea noi direcții de acțiune în baza noilor înțelegeri pe care le obțin prin poveste și pot înțelege consecintele unor decizii în raport cu situații date. 

Asistentul social poate folosi în mod creativ această metodă, construind el însuși povești cu personaje, povești care să cuprindă episoade de viață, povești prin prisma cărora oamenii să își recunoască, însușească și refacă propriile povești de viață.

Asistenții sociali prezenți la eveniment au experimentat această metodă de lucru în asistență socială.

Reclame
%d blogeri au apreciat asta: