EVENIMENT – UNELE FEMEI NU SE POT BUCURA DE 8 MARTIE. Violenta nu este intotdeauna vizibila!

12804000_786734518137300_590918186_nBucuresti, Parcul Cismigiu
La acest eveniment participantii poti fi observatori si promotori

In 8 martie CFCECAS, impreuna cu ASproAS, atrage atentia asupra violentei domestice si asupra nevoii de servicii sociale eficiente pentru persoanele care traiesc aceasta realitate in propriile familii. 

Pentru a iesi din relatiile violente sau pentru a le transforma in relatii non-violente, femeile au nevoie de strategii care includ suportul oamenilor din jurul lor, dar si suportul asistentilor sociali care sa le informeze, indrume si orienteze.  

Astfel, CFCECAS organizeaza in data de 8 martie 2016, ora 13:00, in Parcul Cismigiu, o actiune ce isi propune sa constientizeze populatia asupra acestor nevoi, dar si sa informeze pe cei care ar trebui sa ofere suport femeilor victimel ale violentei:

  • in primul rand ne adresam femeilor victime ale violentei in familie cu mesajul urmator: violenta nu este justificata in nici un context; va incurajam sa cautati suportul unui asistent social;
  • in al doilea rand ne adresam oamenilor care vad sau cunosc femei victime ale violentei cu urmatorul mesajul: oferiti suport si indrumati aceste femei catre servicile de suport;
  • in al treilea rand ne adresam administratiilor publice locale care au obligatia, potrivit legii, sa dezvolte servicii de suport pentru victimele violentei in familie; mesajul este: CFCECAS va ofera cursurile necesare pentru pregatirea personalului pe care sa il alocati serviciilor de suport a victimelor violentei in familie;
  • si nu in ultimul rand ne adresam asistentilor sociali cu mesajul urmator: CFCECAS va ofera suport pentru a va dezvolta modalitatile de interventie si suport in cazul violentei in familie.

Denumita generic Un altfel de martisor, actiunea isi propune sa dezvaluie, intr-un mod creativ, realitatea pe care unele femei o traiesc in familie dar si realitatea pe care experimenteaza in relatiile cu actorii care ar trebui sa ofere suport in asemenea situatii. Mesajul care insoteste aceasta activitate este „UNELE FEMEI NU SE POT BUCURA DE 8 MARTIE. Violenta nu este intotdeauna vizibila!” Mesajul nostru va fi incorporat intr-o prezentare vizuala ce urmeaza a fi distribuita in mediul online pentru a asigura cresterea gradului de constientizare asupra acestei problematici si a suportului pe care il pot oferi asistentii sociali. 

Pentru mai multe informatii va invitam sa fiti alaturi de noi, ca observatori si promotori, pe data de 8 martie, la ora 13:00 in Parcul Cismigiu (intrarea cu ceas). Ne puteti contacta de asemenea pe email la adresa contact@cfcecas.ro . 

Reclame